Al 100 jaar een begrip in Oud Ade en omstreken!

Hugo en Joost blikken terug én vooruit: het jubileumjaar en de toekomst

Het afgelopen jaar stond in het teken van ons 100-jarig jubileum. In dit artikel blikken Hugo en Joost samen terug op een geslaagd jubileumjaar. Wat hebben we allemaal gedaan? Tegelijkertijd kijken we naar de toekomst. Hoe zorgen wij ervoor dat we blijven doen wat we al 100 jaar doen én meegaan met de tijd?

Een 'vol' jubileumjaar

Terwijl het jubileumjaar pas op 19 februari 2023 van start ging, troffen wij in 2022 al onze voorbereidingen.

Joost: “In onze kerstpakketten van 2022 gaven wij de eerste hint naar het jubileumjaar. Alle collega’s kregen een Van der Geest-trolley met de boodschap dat we deze in het voorjaar gingen gebruiken. Kort daarna deelden we de data die iedereen vrij moest houden. Verder bleef hetgeen dat wij gingen regelen een verrassing.”

Hugo: “Op de vrijdagmiddag voor onze jubileumdag onderbrak collega Irma het medewerkersgesprek dat wij op dat moment aan het voeren waren. Dat kan natuurlijk helemaal niet, maar toch moesten wij mee naar beneden. Daar werden we verrast door onze families met champagne en bloemen.”

Vervolgens gingen wij op de dag zelf, op zondagochtend, bij iedereen thuis langs met taart. Hierop stond een hint naar de bestemming waar we in april naartoe zouden gaan.

Taart

Op reis

Hugo: “We verzamelden vrijdag 28 april ’s ochtends vroeg met totaal 70 man op Schiphol om naar Lissabon te gaan. Dat was toch wel spannend, want er vielen die dag heel veel vluchten uit. Daarnaast moesten alle namen natuurlijk exact overeen komen met de paspoorten, maar dat is gelukkig allemaal goed verlopen. Ik was wel blij toen iedereen in het vliegtuig zat!”

Joost: “De reis zelf was ook echt heel gaaf. Het was erg bijzonder om dat met de hele club te doen. We hebben 2 goede dagen gehad en ook de sfeer voor én na onze reis was heel positief.”

Teamfoto Lissabon

Het jubileumfeest

De volgende grote activiteit vond plaats op vrijdag 30 juni. 

Joost: “Dit was direct de stok achter de deur, want de nieuwe loods moest af zijn voor ons jubileumfeest. We begonnen het feest met een diner met alle mensen die mee waren op reis en wat familie. We deden een quiz, schoten met de (winnende) katapult van de Middeleeuwse Feesten en deelden fotoalbums uit van onze reis naar Lissabon. Daarna vierden we feest met alle buren, familie, vrienden, personeel, toeleveranciers en onderaannemers.” 

Saamhorigheid en waardering

Joost: “Die feestavond was toch wel heel bijzonder. Het was hartstikke druk en ontzettend mooi om te zien dat zoveel genodigden gehoor hadden gegeven aan de uitnodiging. Bouwen doe je namelijk met elkaar, dat kunnen wij niet alleen. De avond stond echt in het teken van saamhorigheid en weerspiegelde die wederzijdse waardering.” 

Hugo: “Het gaat niet om wat je kan, maar om wie je kent. Daarom vonden we het heel belangrijk om deze mijlpaal juist te vieren met de mensen en partners met wie je samenwerkt.”

Cadeau van het personeel

Deze avond ontvingen wij ook een mooi cadeau van het personeel. 

Hugo: “Jan Krul had namens het personeel opgezocht wie er in die afgelopen 100 jaar bij Van der Geest in vaste dienst waren geweest. Totaal waren dat (maar!) zo’n 100 mensen en dat is toch wel heel bijzonder, dat mensen zo lang bij ons blijven werken. Iedereen heeft met naam en jaar van indiensttreding een plek gekregen in onze personeelsboom. Die hangt nu pontificaal in de entree van ons kantoor!” 

Cadeau personeel

Doorgaan met wat je al 100 jaar doet

Alles loopt nog steeds hoe het de jaren hiervoor ook ging. 

Hugo: “Het 100-jarig bestaan is vanzelf gekomen, daar hebben wij niet zoveel aan gedaan. Wel hebben we heel veel tijd gestoken in alle activiteiten hier rondom. En nu zijn we alweer een jaar verder. Wat schiet de tijd dan gigantisch snel voorbij.” 

Joost: “Gelukkig is er niks veranderd in het werk. Projecten komen en gaan, maar natuurlijk hebben we ook afgelopen jaar weer een paar bijzondere werken verricht. Waaronder onze eigen nieuwbouwloods. Daar zijn we enorm blij mee. De loods heeft ons hele terrein in positieve zin volledig veranderd. Nu zijn we druk bezig met het indelen en inruimen hiervan."

Meegaan met de tijd

De bouw staat bekend als een hele conservatieve branche. Toch moet je meegaan met de tijd. 

Hugo: “We hebben het weleens over hoe het vroeger ging, zo’n 10 á 15 jaar geleden. Als je ziet wat er in die jaren is veranderd in het bouwproces én in materialen, is dat ongelooflijk.”

Joost: “Over 10 jaar rijden wij waarschijnlijk alleen nog maar met elektrische bussen. Hier hebben we al op ingezet met zonnepanelen op onze loods voor meer zonopbrengst. De eerste elektrische bus rijdt rond en dat worden er de komende jaren alleen maar meer. Natuurlijk moet je ook voorzieningen regelen zoals laadpalen en kun je minder meenemen, maar het werkt wél. Het heeft alleen even tijd nodig om dat goed in je systeem te krijgen.” 

Elektrische bus

Blij met het personeel

We zijn trots op de club mensen die wij om ons heen hebben. 

Joost: “We hebben een heel mooi team om ons heen verzameld. Dat team willen we vasthouden en zo mogelijk uitbreiden. Het is daarom ook heel belangrijk om naar je eigen mensen te luisteren. Voor de sfeer onderling, maar ook voor persoonlijke situaties en het type werken dat je aanneemt.” 

Hugo: “Ik denk dat dit ons ook wel een leuke werkgever maakt. Je mag van A tot Z aan mooie projecten werken en bent niet altijd met hetzelfde bezig.” 

Op naar de volgende 100!

Dank voor alle felicitaties en belangstelling het afgelopen jubileumjaar. Wij kijken ernaar uit om ook de komende jaren weer tal van prachtige projecten neer te zetten met onze gewaardeerde collega’s en partners. Op naar de volgende 100! 
 

© alle rechten voorbehouden - Bouwbedrijf van der Geest Oud Ade - Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures