Al 100 jaar een begrip in Oud Ade en omstreken!

Een kijkje bij Ed, Paul en Rody op De Kolk

Op nieuwbouwproject De Kolk vind je onze timmermannen Ed, Paul en Rody. Benieuwd naar hun werkzaamheden? Lees snel verder! 

De gezelligheid van Van der Geest

Ed zit al 32 jaar in de bouw. Na zijn eerste 9 jaar bij Van der Geest was hij benieuwd hoe het bij andere bedrijven in zijn werk ging. Inmiddels is Ed alweer 9 jaar bij ons terug!

Ed: "Tijdens mijn uitstapje naar andere bedrijven, merkte ik dat ik bij Van der Geest wel goed zit. Omdat het een dorps bedrijf is, ken je iedereen. Je komt elkaar tegen op de voetbal en het is altijd gezellig. Met dorpelingen onder elkaar heb je toch wel hetzelfde karakter/dezelfde mentaliteit." 

Als uitvoerder is Ed het aanspreekpunt op de bouwplaats en vangt hij de onderaannemers op. Samen met zijn vaste maat Paul en leerling-timmerman Rody klaart hij het project aan De Kolk. 

Paul: "Ik ben ooit in Roelofarendsveen begonnen met werken in de bouw. Gedurende de 'mindere' periode ben ik een en ander aan andere werkzaamheden gaan verrichten. Toen de bouw weer in optrek kwam, benaderde Van der Geest mij om bij hen te komen werken. En dat is inmiddels zo'n zeven jaar geleden!" 

Ed Rody Paul

Op de foto: Ed (links), Rody (midden) en Paul (rechts) 

Aandacht voor ambities

Als Ed niet op de bouwplaats is, dan is Paul het aanspreekpunt. Dat bevalt goed, maar hij heeft zelf (nog) geen ambitie om hoofduitvoerder te worden. "Als ik hogerop zou willen, is daar binnen Van der Geest zeker mogelijkheid toe. Ze vragen of je nog op je plek zit en ik vind dit nog helemaal goed!" 

Leerbedrijf voor beginnende bouwers

Als derde op de bouwplaats treffen we Rody. Rody is afgelopen september bij ons begonnen als leerling-timmerman. Onder begeleiding van Ed en Paul leert hij alle kneepjes van het vak. "Ik ben eigenlijk via mijn vader geïnteresseerd geraakt in de bouw. Van daaruit ging ik op zoek naar een leerbedrijf en ik hoorde goede verhalen over Van der Geest. Nu werk ik hier vijf dagen per week en kan ik de goede verhalen bevestigen. Ik mag veel werk verrichten, leer veel over verschillende onderdelen in de bouw en het is gezellig." 

Nieuwbouw op traditionele wijze

80 tot 90% van de projecten die dit team uitvoert, bestaat uit nieuwbouw. Ed: "We doen, wel samen met onderaannemers, in principe alles zelf. We bouwen bij Van der Geest ook echt nog op traditionele wijze. Het is echt vakmanschap, dat is mooi om te doen en om te zien. Daarnaast is het leuk om het project van begin tot eind op te bouwen. Vooral als het project dan eenmaal 'uit de steigers' komt en je ziet wat je eigenlijk gemaakt hebt. Dat er echt wat staat." 

Verloop van het project

In oktober 2020 begonnen we met het bouwrijp maken van de grond. In april 2021 konden we ook echt van start met de bouw. Inmiddels zijn we dus ruim een jaar verder, en de woningen en appartementen zijn naar verwachting in september gereed. Met echt een prachtig uitzicht over de polder! 

Uitzicht over de polder Uitzicht Kolk

Het uitzicht vanuit de appartementen over de polder

De woningen

Het project bestaat uit 5 woningen en 15 appartementen. 

Ed: "In september 2021 begonnen we bij de woningen al aan de daken, dakpannen, zonnepanelen en gevelbekleding. De buitenkant waren we dus al aan het afwerken, zodat we met het mindere weer in aantocht naar binnen konden. Zo heb je bijna geen tijdverlies, ongeacht het weer." 

Ook de onderaannemers gingen binnen in de woningen aan de slag met onder andere elektra en stucwerk. Aan Ed, Paul en Rody de taak om ervoor te zorgen dat zij voldoende werkruimte hadden en in een schone ruimte konden starten. 

De appartementen

De woningen liepen dus voor op de appartementen, waar we destijds nog bezig waren met de ruwbouw van de appartementen, was de afbouw van de woningen al gestart. Inmiddels zijn we bezig met de afbouw. Onder andere het tegelwerk voor de wc's, badkamers en keukens is afgerond. Ook zijn de plafonds voorzien van spuitwerk. 

Kamer De Kolk

Komende plannen en oplevering

Er is een tijdje terug een open dag geweest voor de toekomstige bewoners om een kijkje te nemen in hun woningen. Iedereen was erg enthousiast en kon niet wachten tot de oplevering. Voor die tijd moet er nog wel een en ander gebeuren.

"Als we zover zijn, komen ook de echte voordeuren in de woningen en appartementen. Er zitten nu namelijk nog andere deuren in om beschadiging te voorkomen. Ook komen de schilders nog langs en wordt alles netjes afgekit."

Werken in de bouw

Wil jij ook werken aan de mooiste (nieuw)bouwprojecten in de regio? In een gezellig en hardwerkend team? We maken graag kennis met je. Bekijk onze vacaturepagina voor meer informatie en neem contact op!

Benieuwd naar meer informatie over het project? In de blog van projectleider Bob vertelt hij je meer over Meer Wonen en de samenwerking met de woongroep. 

© alle rechten voorbehouden - Bouwbedrijf van der Geest Oud Ade - Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures