Al 100 jaar een begrip in Oud Ade en omstreken!

Bouwen in de buurt: De Kolk, Oud Ade

Wanneer je mag bouwen in je eigen dorp, brengt dat zeker de extra charmes met zich mee. Zo ook aan De Kolk in Oud Ade. Bob vertelt je meer over het project en de vorderingen.

Samenwerking met MeerWonen en Faro architecten

"Woningcorporatie MeerWonen benaderde ons samen met Faro architecten in 2018 voor een nieuwbouwplan voor De Kolk. De Oostenrijkse huizen die er stonden waren op en MeerWonen wilde nieuwe woonruimten creëren. Omdat ze op zoek waren naar een lokale samenwerking, zaten we al snel met elkaar om de tafel."

"MeerWonen is in overleg met woongroep Quackenbosch om de verhuur van een deel van de appartementen en gemeenschappelijke ruimte te formaliseren. Alle overige woningen worden naar verwachting begin 2022 voor verhuur aangeboden. De eengezinswoningen worden, onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeente, met voorrang aangeboden aan inwoners van Oud Ade en Rijpwetering die een sociale huurwoning achterlaten."

Het ontwerp: 5 woningen en 15 appartementen

"Het fraaie en landelijke ontwerp is van Faro architecten, waarbij getracht is de uitstraling van de gesloopte Oostenrijkse woningen terug te laten komen. De woningen en appartementen worden uitgevoerd als zogenoemde (nul op de meter) NOM-woningen. Dat wil zeggen dat de woning gemiddeld genomen evenveel energie opwekt, als dat er verbruikt wordt voor verwarming, warm water en elektra. Onze timmermannen hebben op locatie uitleg gekregen over het toepassen van de materialen en bouwtechnieken. Zo kunnen we energiezuinig en luchtdicht bouwen. Dit project is voor ons de eerste keer dat we NOM-woningen bouwen, dat maakt het wel een bijzonder project."

Impressie van woningen en appartementen De Kolk

De vorderingen van het project

"In oktober 2020 zijn we gestart met het bouwrijp maken van de grond. Daarna konden we in april 2021 beginnen met de bouwwerkzaamheden. Inmiddels hebben we de prefabkap geplaatst op de vijf woningen. Voor de appartementen zijn we bezig met de beganegrondvloeren. Omdat de appartementen twee-laags zijn, beschikt de helft van de appartementen over een tuin en de andere helft over een balkon."

Naar verwachting ronden we de woningen en appartementen af in september 2022. 

Wil je op de hoogte blijven over onze projecten, waaronder dit project aan De Kolk? Volg onze facebookpagina voor meer foto's en updates. 

© alle rechten voorbehouden - Bouwbedrijf van der Geest Oud Ade - Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures