Al 100 jaar een begrip in Oud Ade en omstreken!

Verbouwing in Voorhout: André en Timo nemen je mee

Timmermannen André en Timo zijn hard aan het werk op een verbouwing in Voorhout. Ze vertellen je alles over het project en de vorderingen! 

Een verbouwing komt met uitdagingen

André werkt al 42 jaar in de bouw. Timo werkt nu zo'n 8 jaar bij Van der Geest. Waarvan de laatste anderhalf jaar in een duo met André. Timo: "Ik heb de eerste jaren vooral aan nieuwbouwprojecten gewerkt. Daar weet je van tevoren beter waar je aan toe bent. Alles is al voor je uitgedacht en alle materialen zijn verzameld." 

Sinds hij in een duo zit met André, werkt hij vooral aan verbouwingen. En dat bevalt goed. "In een verbouwing zit meer uitdaging. Je mag alles zelf bepalen en je moet écht nadenken over de volgende stap binnen het project." 

"En het is natuurlijk supermooi om het eindresultaat te zien", vult André aan. "Je begint met slopen en alles zit onder het stof. Je maakt het project helemaal van A tot Z mee. Na het harde en lange werk zie je hoe het geworden is, en dat is toch wel het leukst!"

 Timo en André

Op de foto: Timo (links) en André (rechts)

De buitenkant van het pand

De buitenkant van het pand aan de Herenstraat in Voorhout is al helemaal onder handen genomen. André: "Vorig jaar hebben we de buitenkant verbouwd. De dakpannen, dakgoten en het zink op het dak zijn vernieuwd. Ook hebben we alle kozijnen vervangen en de muren uitgeslepen en opnieuw gevoegd. Het is wel van belang dat je traditioneel werk levert. Je moet toch in de stijl van het pand blijven. En dat is gelukt, alles ziet er weer netjes uit!"

Buitenkant verbouwing Voorhout Nieuwe dakpannen en dakraam

Binnen volledig op de schop

Zoals bij veel verbouwingen, gaat de binnenkant van het pand volledig op de schop. Alles is eruit gehaald. "Het plafond bestond uit stucwerk op riet, en alle muren moesten eruit om beneden één open ruimte te creëren. Dit wordt straks gebruikt voor feesten en partijen," vertelt André.

Je kunt natuurlijk niet zomaar alle binnenmuren weghalen. Om de indeling van het pand te veranderen én de constructie stevig te houden, gebruiken we stalen balken. André vertelt dat hij aan de hand van wat hij zelf tegenkomt, de mogelijkheden en maatvoeringen bepaalt: "Je krijgt wel een schets van het oppervlak en hoe de opdrachtgever wilt dat het eruit komt te zien. Maar hoe dit bouwtechnisch kan, mogen wij zelf verzinnen. Dat is de uitdaging en maakt het werken aan verbouwingen zo leuk."

Binnenkant verbouwing Voorhout

Feestzaal en twee appartementen

Het pand, wat hoort bij het buurpand van Cheers Voorhout, betreft niet alleen een zaal voor feesten en partijen. Op de eerste verdieping komen twee appartementen. Het plafond van de zaal moet dus geluiddicht zijn. Ook verlagen we het plafond en verplaatsen we de huidige trap naar de appartementen boven, zodat deze niet vanuit de zaal toegankelijk is. Beneden komt een bar, een mindervalidentoilet en een heren- en damestoilet. 

"Daarnaast gaan we nog aan de slag met een stukje aanbouw. Tussen Cheers en dit pand moet een doorgang komen voor de medewerkers. Hier creëren we direct een ingang met helling die daardoor geschikt is voor mindervaliden. Dit pand ligt namelijk 12 cm hoger dan het buurpand van Cheers."

Het eindresultaat

Als alles constructief goed is, gaat het duo aan de slag met de afwerking van het project. Wanneer het project precies opgeleverd wordt, valt nog niet te zeggen. Waarschijnlijk is dit rond de bouwvak. Tot die tijd werken André en Timo stevig door, en wachten wij het eindresultaat af. Wij zijn benieuwd! 

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan met traditionele verbouwingen of gave nieuwbouwprojecten? Bekijk onze vacatures, neem telefonisch contact met ons op via 071 501 8223 of stuur een e-mail voor meer informatie. 

© alle rechten voorbehouden - Bouwbedrijf van der Geest Oud Ade - Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures