Al 100 jaar een begrip in Oud Ade en omstreken!

Tegelzetter Emanuel vertelt: “Uitdagingen zijn het leukst”

Deze keer geen timmermannen, maar onze tegelzetter Emanuel van Klink aan het woord. We spraken hem op zijn huidige project in Leiden over zijn werkzaamheden als tegelzetter en over werken bij Van der Geest. 

Altijd een uitdaging

Emanuel versterkt sinds 2014 ons team. Emanuel: "Ik werk nu zo'n zeven jaar bij Van der Geest en heb het goed naar mijn zin. Er zit veel afwisseling in mijn werk en ik mag zowel met metsel- als met tegelwerken aan de slag. Hier zit veel uitdaging in, omdat de meeste tegelwerkzaamheden wat bewerkelijker zijn door nisjes, aparte tegels of luxe projecten. Dat maakt het werk juist zo leuk!"

Emanuel aan het werk

Op de foto: Emanuel aan het werk met de tegelsnijder

Bedrijfswoning Jachthaven Zijlzicht

Het project waar Emanuel momenteel aan het werk is, is een nieuwbouw bedrijfswoning voor de eigenaren van Jachthaven Zijlzicht. De woning grenst aan de bedrijfshal en heeft een prachtige ligging aan het water. 

Woning Zijlzicht

Emanuel: "Bij Van der Geest werk je aan de mooiste projecten. In deze woning ben ik bezig met het tegelen van twee badkamers en twee aparte toiletten. De ruimtes zijn allemaal in dezelfde stijl met grote tegels op de muren en vloeren, maar ook prachtige mozaïek met stukjes glas."

Mozaiek voorbeeld

"Ik vind het ook leuk om te overleggen met de klanten. Van het mozaïek had ik bijvoorbeeld voor de opdrachtgever twee voorbeelden gemaakt met verschillende kleuren voeg erin. Zo kunnen ze het in het echt bekijken en uitzoeken wat zij het mooist vinden. Maar zo kan ik ook advies geven als de klanten bepaalde wensen hebben. Willen ze bijvoorbeeld een lichte voegkleur in de badkamer, wat ik zelf zou afraden, dan informeer ik ze daar over. Klant is natuurlijk koning, maar zo help je hen bij het maken van de beste beslissing." 

Mozaiek detail Badkamer

Samenwerken met het hele team

Als tegelzetter heb je geen vaste maat, maar word je ingezet waar je nodig bent. "Zo kom je overal, op bijna alle projecten, en werk je ook met alle verschillende timmermansduo's samen. Op dit project loop ik nu samen met Ben en Max. Het is altijd gezellig en ik kan het ook goed met de andere collega's vinden."  

"Ik zou het ook leuk vinden als er weer een jong iemand bij komt die graag het vak van tegelzetter wil leren. Dan zou ik hem of haar op kunnen leiden en alle kneepjes van het vak kunnen leren. Het is een voorzichtig beroep en we werken met kwetsbare materialen, dat is heel anders dan waar de timmermannen mee werken."

Vrije tijd

Of Emanuel in zijn vrije tijd ook veel tijd besteedt aan tegelen? "Eerst wel, maar nu niet meer. Ik heb mijn eigen huis volledig verbouwd, daarna vond ik het eigenlijk wel goed. Nu besteed ik mijn tijd liever aan Muziek van Vinyl en draai ik plaatjes. Bijvoorbeeld op de borrels van Van der Geest, maar soms ook bij andere bedrijven. Ik probeer altijd wel mijn kaartje achter te laten en nu speel ik ongeveer twee keer per maand."

Diverse en vooral bijzondere projecten

Ieder project is anders. Emanuel laat trots foto's zien van een badkamer die hij in Rijswijk getegeld heeft. Grote, marmeren tegels welke je met twee man moet tillen, bekleden de badkamer van top tot teen. En zo zijn er wel meer foto's van projecten die voorbij komen.

Badkamer Rijswijk Douches Rijswijk

Foto's van de badkamer in Rijswijk

"Zo heb ik ook een keer een kasteelvloer mogen leggen in Oegstgeest en een woning voorzien van Carlstone gevelwerken. Dat zijn toch bijzondere projecten waarin je kunt meedenken en creatief mag zijn in je werk. En die uitdaging, bewerkelijke klussen of dingen die je nog nooit gedaan hebt, dat vind ik toch wel het leukst. En daar is Van der Geest erg goed in." 

In opleiding bij Van der Geest

Ben jij enthousiast geraakt over het tegelzettersvak? Laat het ons weten en misschien mag jij dan wel in opleiding bij vakman Emanuel! 

© alle rechten voorbehouden - Bouwbedrijf van der Geest Oud Ade - Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures