Al 100 jaar een begrip in Oud Ade en omstreken!

Rob en Jan: al jaren samen in de houthandel

Ben jij al bekend met onze houthandel? Rob en Jan verzorgen samen al het binnen- en buitenwerk en vertellen je in dit artikel over hun werkzaamheden. 

Op de foto: Jan (links) en Rob (rechts)

Toch in de bouw werken

Ondanks dat Rob van der Geest al zijn hele leven op het bedrijfsterrein van de familie loopt, begon hij zijn loopbaan ergens anders. Rob: "Ik ben begonnen in de computers. De computers waren in opkomst en ik wilde hier mijn werk van maken. Na twee jaar merkte ik dat de hele dag binnen zitten niks voor mij is en ging ik in militaire dienst. Dit was snel afgelopen toen ik mijn been brak. Omdat ik al wat wist van computers en ze er bij Van der Geest net mee in zee gingen, kon ik helpen bij het opstarten en met de administratie. Zo ben ik eigenlijk per toeval bij Van der Geest beland en sindsdien gebleven." 

Ook Jan van den Ing is al lange tijd werkzaam bij Van der Geest. Jan: "Zo'n twintig jaar geleden maakte ik de overstap van verwarmingsmonteur naar Van der Geest. Ondanks dat ik geen ervaring had met hout, kreeg ik direct het vertrouwen dat ik mijn draai wel zou vinden. Dat geeft je een goed gevoel als je aan de slag gaat."

Het werk in de houthandel

Rob en Jan zijn samen verantwoordelijk voor de houthandel. Rob: "Eigenlijk doe ik al het binnenwerk en doet Jan al het buitenwerk. En waar nodig helpen we elkaar. We krijgen veel vrijheid in ons werk en mogen het allemaal zelf doen. Zo wordt de inkoop en verkoop van het hout mij volledig toevertrouwd en geef ik de orders door aan Jan. Hij zorgt er dan weer voor dat alles op maat gemaakt wordt en de orders klaarstaan op het terrein om opgehaald te worden." 

Jan: "De orders variëren van een paaltje van een halve meter tot grote stukken van acht meter en alles wat ertussenin zit. Wij leveren vooral hardhout voor beschoeiingen, weg- en waterbouw, jachthavens, tuinen, vlonders en schuttingen."

"We hebben een hele trouwe klantenkring. De klanten die komen, die blijven ook komen. Waardoor we hele fijne, vriendschappelijke relaties met hen hebben."

Afwisselend werk

Rob: "Ik ben heel blij met de afwisseling in het werk. Alleen maar binnen of alleen maar buiten werken, is niks voor mij. Hier heb ik de combinatie van het binnenwerk, het buitenwerk en het werken met de machines of de heftruck gevonden. En dat houdt het werk afwisselend en leuk."

Rob in heftruck

Op de foto: Rob in de heftruck

Speciale bestellingen

Naast alle reguliere bestellingen, krijgen we soms ook bijzondere aanvragen binnen. Daar gaat Jan zijn hart pas echt sneller van kloppen. 

Jan: "Een tijdje terug kregen wij de opdracht om een paar grote klossen te maken. Deze moeten de wielen van de sluisdeuren van de afsluitdijk tegen houden. Maar we kregen ook de vraag om voor een boothuis de stalen palen mooi in hout te bekleden. Hiervoor maakte ik verschillende lagen hout op elkaar zodat het hout netjes om de ronde paal valt. Dit zijn toch wel bijzondere opdrachten waar veel precieziewerk bij komt kijken en ik zelf mag bedenken hoe ik het ga doen. En dat vind ik toch wel erg leuk om te doen!" 

Rob: "Zo hebben we in de Merenwijk bijvoorbeeld ook de bewegwijzering in een park gemaakt met meerdere nestkastjes voor vogels. De nestkastjes worden ook echt gebruikt, dus het is ook leuk om terug te horen dat het werkt. Dat het een mooi product is waar iedereen enthousiast over is." 

Nestkastje in bewegwijzering Nestkastje in bewegwijzering

Op de foto: nestkastjes in de bewegwijzering in de Merenwijk

Hobbyen met hout

Rob besteedt zijn vrije tijd momenteel aan de betimmering van zijn boot. Maar hij houdt ook van fietsen en duizend andere dingen. Vooral Jan hobbyt graag zelf met hout. 

Jan: "Ik maak ieder jaar voor een lokale vereniging een stuk of zes nestkastjes voor mezen. Daarvoor mag ik het hout dat hier overblijft gebruiken. Deze nestkastjes kan ik vervolgens aan de vereniging schenken voor een verloting. Maar ook eenden-, torenvalken- en uilennestkasten die ik heb gemaakt, kun je hier in de omgeving tegenkomen." 

Kom jij werken in onze houthandel?

Dierenvriend Jan 'zorgt' met zijn houthobby dus voor de vogels in de omgeving én voor de dieren bij hem thuis. Hij heeft zelf een vijver met siereenden, een volière en een paar honden. Om meer tijd te hebben voor zijn dieren en hobby's gaat hij in de loop van het jaar een dag minder werken, namelijk drie dagen per week. Dit betekent ook dat er een plek naast Jan vrijkomt in de houthandel.

Lijkt het jou leuk om het vak van Jan te leren? Neem contact op met Jan en Rob voor meer informatie. 

© alle rechten voorbehouden - Bouwbedrijf van der Geest Oud Ade - Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures