Al 100 jaar een begrip in Oud Ade en omstreken!

Jan en Ron vertellen over hun werk in Nieuwkoop

In Nieuwkoop werken we aan een nieuwbouwmagazijn voor Gebroeders Bodegraven. Timmermannen Jan en Ron vertellen ons meer over het project, hun werkzaamheden en werken bij Van der Geest. 

Al jaren vaste maten

Beide mannen zitten al vanaf jonge leeftijd in het vak. Jan werkt inmiddels ruim 45 jaar bij Van der Geest en ook Ron is geen groentje meer, met zijn ± 36 jaar bij Van der Geest. Ron: "We zijn al zo'n 30 jaar vaste maten en elkaar nog steeds niet zat. We zitten meestal met elkaar op één lijn, maar overleg is erg belangrijk in dit vak en als team." 

Jan en Ron

Op de foto: Jan (links) en Ron (rechts)

Ook over wat ze het leukst vinden aan hun werk zijn ze het met elkaar eens. Jan: "De afwisseling maakt het werk erg leuk. De ene keer werk je aan een woning, de andere keer een bedrijfspand of brug en daarna mag je weer aan de slag met een villa. Ieder project is weer heel anders."

Ron: "Maar ik werk wel graag aan grote projecten, zoals deze, van één jaar of langer. En af en toe komt er dan een kleiner project, bijvoorbeeld een aanbouw, tussendoor."

Een groots magazijn

Een groot project is dit nieuwbouwmagazijn in Nieuwkoop zeker. Jan: "Het magazijn is 16 meter hoog, zo'n 140 meter lang en 24 meter breed. Gigantisch. Dat moet ook wel, want straks dient het als extra opslag voor de staalfabriek hiernaast."

Ruwbouwfase 

In mei is Gebr. van der Poel begonnen met het uitgraven, waarna Boer Heiwerken 880 betonpalen geslagen heeft. Olijerhoek betonwerken heeft de betonfundering en vloeren verzorgd en inmiddels staat ook de staalconstructie van Voortman staalbouw. 

Jan: "Wij zorgen voor alle juiste maatvoeringen en sturen het team aan. Vandaag hebben we bijvoorbeeld gecontroleerd of alle moeren in het staal goed zitten en hebben we de ankers in de vloer gesteld en verstevigd met gietmortel." 

De volgende stappen

De metselaars, Jeroen, Gerrit en Twan, zijn hard bezig met het metselen van de doorloop tussen de verschillende bedrijfshallen. Hier komt nog een verdiepingsvloer op voor de technische ruimte. Links ernaast komt een fietsenstalling voor het personeel. 

Metselwerk

"Binnenkort worden de dak- en wandbeplating aangebracht op de staalconstructie. Daarna zorgen wij voor de aftimmering van de lichtstraten in het dak. Vervolgens wordt het dak nog geïsoleerd en geplakt zodat het wind- en waterdicht is." 

Veel plakkers

Jan en Ron zijn niet de enige die al zo lang bij Van der Geest werken. Ron: "We hebben heel veel 'plakkers' in het team. Als je eenmaal bij Van der Geest zit, ga je niet snel meer weg."

Jan vult aan: "Het gras is ergens anders ook niet groener, je hebt overal wel wat. Bij Van der Geest is iedereen gelijkwaardig en drinken we op vrijdag gezellig een biertje. De sfeer zit goed."

Van de eerste paal tot oplevering meewerken

Het duurt nog even voor het project is afgerond, maar Jan en Ron maken het hele project van A tot Z mee. "Bij andere bouwbedrijven heb je vaak één specialisatie, maar wij mogen juist van alles doen. Je begint een project en daar werk je vaak tot het eind aan mee. Zo leer je ook een hoop op de werkvloer." Ook iets voor jou? Word timmerman bij Van der Geest.

© alle rechten voorbehouden - Bouwbedrijf van der Geest Oud Ade - Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures