Al 100 jaar een begrip in Oud Ade en omstreken!

Een bijzonder project: vier recreatiewoningen Wikkelhouse

In mei 2023 leverden wij vier recreatiewoningen op bij het Vennemeer. Jan van der Geest vertelt je meer over de totstandkoming en uitvoering van dit bijzondere project.

Een kaal stuk grond

Het stuk grond bij het Vennemeer was al even in het bezit van Van der Geest. Jan: "Het leek ons leuk om op dit kale stuk grond recreatiewoningen te plaatsen, dus we keken naar verschillende mogelijkheden. Wel wilden we de woningen graag een natuurlijke uitstraling geven die past bij het polderlandschap. Al snel kregen we via Rein van der Geest, de zoon van Hugo, de tip om eens naar Wikkelhouse te kijken. Hij had hier gewerkt en deze natuurhuisjes zouden weleens kunnen passen in het plaatje. Nadat wij inderdaad kozen voor Wikkelhouse, heeft Rein ook zelf aan het project gewerkt."

Jan voor Wikkelhouse

Op de foto: Jan bij de recreatiewoningen

Over Wikkelhouse

Een Wikkelhouse bestaat uit verschillende segmenten. Ieder stuk is 120 cm diep en je bevestigt deze gemakkelijk aan elkaar om jouw eigen Wikkelhouse te creëren. Jan: "De segmenten gaan boven en onder volledig om de woonruimte heen. Ook het isolatiemateriaal wordt hierin gewikkeld en je kunt zelf de maat van jouw Wikkelhouse kiezen. Daarna levert Wikkelhouse de nodige segmenten aan."

De vier recreatiewoningen zijn dan ook niet allemaal precies hetzelfde. "Twee woningen zijn schakelwoningen, deze zijn minder diep maar zitten met twee stukken aan elkaar geschakeld. De andere twee woningen zijn iets dieper, maar bestaan wel uit één groep segmenten aan elkaar. In iedere Wikkelhouse zit ook een slaapdeel, keuken en badkamer en de koper heeft ook opdracht gegeven tot de invulling van het interieur."

Schakelwoning Wikkelhouse

Een duurzaam project

De recreatiewoningen zijn volledig gemaakt van duurzame materialen. Daarnaast zijn ze voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp, waardoor de huisjes ook nog eens erg energiezuinig zijn. "Ondanks dat de recreatiewoningen zeer licht van gewicht zijn, staan ze toch op een onderheide fundatie. De veengrond waar ze gesitueerd zijn, krimpt namelijk voortdurend. Op deze manier blijven de woningen altijd waterpas staan." 

Aanzicht Wikkelhouse

Recreëren in een groene omgeving

Van het kale stuk grond dat er eerst lag, is niet veel meer over. "De koper heeft direct graszoden, bomen en picknickbankjes geplaatst. Binnenkort leggen wij hier nog een mooi zandpad en maken we de parkeerplaatsen, dan is het pas écht af. De eigenaren van de naastgelegen haven zijn er in ieder geval ook blij mee. De sfeer en uitstraling is heel goed, alles komt nu veel beter tot zijn recht." 

Daarnaast liggen de recreatiewoningen zo goed als aan het water. "Hier kun je zelf met je boot aanleggen, maar je kunt ook een boot huren van de eigenaar van de woningen." Een leuke combinatie om te recreëren in het groene polder- en waterlandschap!

Aan het water Vennemeer

Meer informatie

Wil jij meer weten over Wikkelhouse? Of zou je graag in een Wikkelhouse bij het Vennemeer óf ergens anders verblijven? Op de website van Wikkelhouse vind je alle informatie.

© alle rechten voorbehouden - Bouwbedrijf van der Geest Oud Ade - Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures