Al 100 jaar een begrip in Oud Ade en omstreken!

Bas vertelt: de spil in De School

Op veel van onze projecten, variërend van woonhuizen tot luxueuze villa's, werken onze timmermannen in tweetallen. In deze duo's vervult Bas van der Geest vaak de leidinggevende rol. Het afgelopen jaar liep hij iedere dag in Tech Campus De School in Roelofarendsveen om dit grote project in goede banen te leiden. Hij vertelt ons meer over het project en zijn rol hierin.  

Overleg De School

Op de foto: Bas (links), Bob en Harold (Projectstoffering Leiden)

Het team aansturen 

Het was geen toeval dat Bas de leiding kreeg bij Tech Campus De School.

Bas: "Bij Van der Geest mag je altijd mooie dingen maken. Prachtige woningen en villa's, maar bijvoorbeeld ook sportverenigingen en -kantines. Die grotere projecten en het aansturen van de mensen vind ik het leukst. Dat heb ik een paar jaar geleden aangegeven bij de planning en zodoende mocht ik als voorman aan de slag bij De School. Hier liepen we soms zelfs met 30 tot 35 man op een dag, dus het was een leuke uitdaging om het hele team aan te sturen en de planning in de gaten te houden!"  

Een soepele samenwerking

Nadat de plannen rond waren, kreeg Bas in februari 2022 de opdracht. Er werd direct gestart met de sloopwerkzaamheden en eerste verbouwplannen. Er was geen tijd te verliezen, want de kantoorruimten zouden eind december 2022 al in gebruik genomen worden en de appartementen eind juni 2023. 

Bas: "We wisten van tevoren hoeveel er moest gebeuren in korte tijd. Als je zo'n strakke deadline meekrijgt, wil je dat zelf ook gewoon halen en afronden. Daar doe je natuurlijk bij ieder project je best voor, maar met zo'n groot project is het dan extra belangrijk om de vaart erin te houden. Iedere twee weken hadden we dan ook een bouwoverleg. De ene keer met opdrachtgever Barry Verdel en de architect, de andere keer met de partijen die aan het werk waren, zoals de installateurs en loodgieters. Gelukkig kon Barry snel beslissingen maken, waardoor we in korte tijd veel konden doen." 

Bas overleg

Uitdagingen

Toch kom je op ieder project andere uitdagingen tegen. Bas: "Je hebt weleens wat meerwerk of iets wat niet direct lukt hoe het bedacht is. Zo kwamen er tijdens het project hogere brandtechnische eisen aan het licht waar we op in moesten spelen. We moesten veel sleutelen aan de verschillende hoogtes van de vloer beneden en we hadden een aantal lekkages. Maar dat hoort er altijd een beetje bij en het maakt het werk ook wel weer leuk, die uitdagingen." 

Trots op het resultaat

Bas: "Zeker aan het begin kregen de kantoren prioriteit, want die moesten als eerste af. We hadden daar negen maanden voor. Dat dat in die korte tijd gelukt is, vind ik heel bijzonder. Je probeert iedere dag iedereen op de juiste plek te zetten en afspraken na te (laten) komen. Als dat lukt en iedereen werkt mee, geeft dat voldoening. Ik ben erg trots op het resultaat dat we met elkaar hebben neergezet." 

De woningen werden een aantal maanden later, in juni 2023, opgeleverd. Bas: "De nieuwbouwappartementen brengen meer standaard werkzaamheden met zich mee. Als dat loopt, gaat dat ook gewoon door. Wat dat betreft komt er bij een verbouwing, zoals de kantoorruimten, veel meer kijken. Je komt na oplevering ook altijd terug voor de nodige klusjes. Vaak spaart de gebruiker die op en komen we daarna één keer terug om alles op te lossen. Omdat we na oplevering van de kantoren nog bij de appartementen bezig waren, konden we kleine klusjes gemakkelijk tussendoor oppakken. Dan is het toch fijn dat het snel geregeld is." 

Kind aan huis

Bas: "Het is bij ieder project toch wel weer gek als het 'opeens' klaar is. Als je er zo lang loopt, ben je soms bijna kind aan huis. Maar daarna is het voor de gebruiker en laat je het los. Het was intensief zo'n groot project, maar heel leuk om uit te voeren! Zeker wanneer je blije en tevreden klanten hebt." 

© alle rechten voorbehouden - Bouwbedrijf van der Geest Oud Ade - Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures

Werken in de bouw?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Dan zoeken wij jou!

Bekijk onze vacatures